Mijn naam is Rommy Elgersma – Tuinier (1973), moeder van 2 jongens en getrouwd.

Ik woon op een prachtig plekje op een boerderij in Harich, in het zuidwesten van Friesland.

In de klas zag ik, als leerkracht, regelmatig kinderen die met problemen van thuis rond liepen, die overgevoelig of erg druk waren. Maar naast de kinderen ook ouders, die verdrietig en ongerust zijn over hun kind. Of ouders die zelf te maken hebben met eigen (oud) verdriet. Mijn aandacht in het onderwijs, ging vooral uit naar deze personen. Na 15 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt als leerkracht en als Intern begeleider, heb ik de stap genomen om gerichter met kinderen en volwassenen te gaan werken.

Ook hebben wij een aantal jaren ervaring met pleegkinderen, die ik zag worstelen met hun problemen. Makkelijke hulp is er niet te vinden. Mijn streven is om de begeleiding laagdrempelig te houden.

Vanaf 2018 werk ik niet meer met de kinderen van de basisschoolleeftijd. Dit omdat ik een te lange wachttijd heb, en daardoor keuzes heb moeten maken. Dit doe ik met pijn in mijn hart, want wat is het mooi werken met deze leeftijd. Wie weet wat de toekomst hier nog in brengt!

Een diagnose mag ik niet geven, voor mij is dit ook niet belangrijk. Je mag zijn wie je bent, met alles waarmee je komt!

Ik ben afgestudeerd aan de Academie Hypnos te Bussum, welke erkend is door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten.

Ik ben erg benieuwd naar uw verhaal!

Opleidingen en cursussen:

 • Afgestudeerd ‘PABO’
 • Afgestudeerd opleiding ‘Psychosociale begeleiding en hypnotherapie’, specialiteit hypnotherapie en NLP bij kinderen
 • Gecertificeerd trainer ‘Familie-opstellingen’
 • Gecertificeerd ‘Intern Begeleider Basisonderwijs’
 • Certificaat ‘Storend gedrag’
 • Certificaat ‘Kinder- en Jeugdpsychiatrische beelden’
 • Certificaat ‘EFT’
 • Certificaat ‘EMDR I, II en III’ bij Alexander Bund
 • Certificaat ‘Flash’ bij Philip Manfield
 • Certificaat ‘Brainspotting 1 en 2’

Ervaring

 • Onderwijzeres basisonderwijs onder- en bovenbouw
 • Intern begeleider basisonderwijs
 • Interim directrice basisonderwijs (operationeel)
 • Sporttrainer en coach, jeugd en volwassenen
 • Pleegouderschap